Ruke mijem, brašno sijem, kapica na glavi...
mijesim tijesto tako vješto, ja sam pekar pravi!
Peć se žari, u nju stavim kruščiće po redu...
kora glatka bit će slatka kad je djeca jedu!

subota, 13. listopada 2012.

Svužva Bob torta



jedna skromna rođendanska torta u obliku, djeci jako dragog, podvodnog junaka Spužva Boba:



Spužva Bob torta / Sponge Bob birthday cake


Usljed kroničnog manjka slobodnog vremena ovu tortu sam završavala u zadnji tren te je čak malko i kasnila na slavlje. Ipak je stigla na vrijeme za rezanje jer su gosti, po dobrom starom običaju, kasnili ;) uf, sva sreća! Kao rezultat toga, osim što imam samo jednu brzinsku fotku torte, slikanu na samom ulazu neposredno prije slavlja, dogodilo mi se to da na ovoj torti nešto ključno fali!



 E, sad, na vama je da brzinskim pogledom ocjenite ŠTO!?



U tu svhu, za Vas koji još nemate klince ili su Vam klinci već prerasli ovakve crtane junake pa niste dosad čuli za legendarnog Spužva Boba i njegovog dragog i pomalo glupkastog, a simpatičnog Patrika, malo ću Vam pomoći pa ću staviti originalnu sliku ovog junaka iz crtića za usporedbu:






Dakle, osim što je Spužva Bob na mojoj torti skockani, kakav mora i biti... FALI MU:

.
.
.




NOS!

Tako je, drage moje, ja sam potpuno u žurbi našoj dragoj spužvici zaboravila napraviti nos i tako je moj Spužva Bob skockani postao Spužva Bob beznosi :D

Nadam se da mi mali slavljenik nije zamjerio na tom previdu te da mu je torta bila lijepo iznenađenje usprkos toj njenoj ključnoj mani koju, btw, ja nisam ni primjetila dok mi nisu rekli... ajoj!





Broj komentara: 20:

  1. Odgovori
    1. Hvala, Jadre! Meni je zbilja bilo neugodno što nema nosa, ali dobro, ne narušava mu taj nos ukupan dojam.

      Izbriši
  2. Savršena,vesela,baš kakva treba biti!
    Kad malo bolje pogledam nos mu ni ne treba jer ima tako divan osmijeh!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ima malo veća usta, ha, ha... mislim da me je to i zeznulo jer na kraju ne bi ni imala puno mjesta za nos ;)

      Izbriši
  3. Meni je torta toliko savršeno lijepa,zaneseno sam ju promatrala a da uopće nisam skužila da joj bilo što fali,stvarno ovo je čista perfekcija, divim ti se zbilja imaš zlatne ruke!

    OdgovoriIzbriši
  4. Kako to misliš skromna torta?! Gledam prvu fotku i mislim da prikazuje crtanog junaka, gledam drugu fotku i opet crtani junak. Pa gdje je torta pitam se? I onda skužim da je torta na prvoj fotki. Možda je ovo za tebe jednostavna dekoracija, ali si ju tako dobro napravila da sam mislila da je to fotka iz crtanog.

    OdgovoriIzbriši
  5. torta izgleda divno i bez nosa! (ni usporedivši tortu i crtež nisam uvidjela nedostatak!)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ček, ova prva slika je stvarno slika torte? aaaaaaa pa ja nemam riječi!
    Savršeno! Dječak koji ju je dobio sigurno je bio presretan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam dobila povratni komentar, nadam se da mu se torta svidjela!

      Izbriši
  7. i sama sam radila spužvu boba za rođendan mog nećaka, ali moj je bio nekakav jadni samo nacrtan na torti, no slavljenik je ipak bio sretan
    ova tvoja torta je savršena i ja sam se namučila tražeći što to fali, nisam primjetila dok nisam pročitala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, NIna! Ma, djeci ustvari i nije toliko bitna sama prezentacija i usavršenost torte koliko cijela ta euforija oko rođendana, puhanja svjećica i naravno, činjenice da su upravo oni slavljenici i u centru pažnje. Tako da ne brini, naravno da je bio sretan jer je voljen! ♥

      Izbriši
  8. fali mu nos ali svejedno je prekrasan!
    divna ti je ova žuta boja, koju koristiš?

    OdgovoriIzbriši
  9. hvala, Tamara! Koristim boje u gelu Americolor, a ova žuta je Jaje Žuta (šifra 106)... iako nisam baš sigurna da ju nisam miješala sa malo Električno Žute... inače, rijetko koristim samo jednu boju, uvijek je to neki miks za točno željenu nijansu.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ne znam tko je primjetio da nedostaje nos, ja sam samo primjetila da je torta savršeno napravljena. Svaka ti čast kako ovo super radiš i još u žurbi....., divim se !

    OdgovoriIzbriši
  11. hvala ti... da, često mi se dogodi da nešto u startu zamislim i onda ne stignem realizirati svaki detalj svoje mašte u nedostatku vremena ili isplativosti... onda se u hodu skoncentriram na ono bitno i zatomim ideale, ha, ha... iako je ovaj nos potpuno slučajni previd, posebno jer se radilo o običnom jednostavnom obliku posred torte, 5 minuta posla.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne znam šta ti se događa sa blogom ali već 2 puta sam ostavljala komentar na tutorijal o ticinu i ništa.Poludila sam jer je bio podužii i ono glupi blogger ga ne objavi pa ću pokušati ovdje:link do coolinarikinog posta ti ne radi,pa,ne bi bilo zgorega da urediš post i objaviš svoj recept.Tko god me je pitao za ticino ja sam lijepo dala link do tvog posta i sad me ljudi zovu da nema recepta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odgovorila sam ti na komentar na Tutorialu, hvala ti! Nije blogger ništa skrivio, ja sam uvela naknadno moderiranje komentara jer sam imala problema sa spamovima i sa jednom jalnom gospodičnom sa Tihaninog bloga (http://www.justcakegirl.com/). Koga zanima i želi čitati komentare dotične gospodične, može pogledati njen post: Shopping Vol. 1 - DOMAĆE TRGOVINE. Ja sam tamo napisala sve što sam htjela i nemam volje ulaziti dalje u besmislenu raspravu, stoga joj ne odobravam komentare.

      Sad svi komentari čekaju odobrenje od autora tj. mene, ne objavljuju se automatski. A to je slučaj i sa većinom blogova. Imala sam neko vrijeme i uključenu provjeru putem riječi (captha), ali me je Tamara sa bloga What's for dessert? zamolila da ju isključim jer je ponekad teško pogoditi upisan tekst za provjeru.

      Nadam se da je sad sve u redu.

      Izbriši

dragi čitatelji, ovdje možete komentirati moje uratke i podijeliti sa mnom vaša mišljenja, prijedloge i kritike...