Ruke mijem, brašno sijem, kapica na glavi...
mijesim tijesto tako vješto, ja sam pekar pravi!
Peć se žari, u nju stavim kruščiće po redu...
kora glatka bit će slatka kad je djeca jedu!

ponedjeljak, 28. siječnja 2013.

Putna poslovna tortaevo i jedne torte za malo neobičajenu namjenu... ovo je jedna poslovna torta koja je zamišljena kao zahvalnica za uspješnu suradnju turističke agencije i portala za grupnu kupovinu:


putna poslovna torta / travelling business cakeŽelim im od srca i daljnju uspješnu suradnju na obostanu korist!


A nama preostaje samo maštati o jednom ovakvom autobusu (ili ipak nekom malo modernijem) koji će nas odvesti na poznate snježne destinacije gdje ćemo neopterećeni uživati u skijanju ili ispijanju kuhanog vina :)

Ili pak posjetiti jednu od ovih dviju tvrtki pa možda i uspijemo pronaći nešto upravo za sebe, što se može uklopiti u naše guste rasporede i pri tom ispuniti svoje maštarije ;)

Ili možda pričekati toplije dane pa se radije opustiti u nekim ljetnim oazama sunca, pijeska i mirisa mora te dočekati svoja jutra uz pjev cvrčaka i zvuk valova.... to bi, recimo, bio moj izbor!

A do tada maštajmo!Broj komentara: 10:

 1. Tortica je divna,maštam da ju probam i da putujem,i uživam!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nely, hvala ti što si mi se pridružila, makar i u mašti, ha, ha...

   Izbriši
 2. Krasna je torta i baš mi je originalna ova prigoda. Ti si je kao i uvijek majstorski napravila i ukrasila !

  OdgovoriIzbriši
 3. boysice, imaš nagradu na mom blogu. Pusa

  OdgovoriIzbriši
 4. Kakve boje koristite da biste dobili intenzivne boje?
  N eradim s ticinom, alikad sma tortu htjela ukrasiti šlagom ili buttercreamom trebale su mi intenzivne boje. Kupila sam Americolor u gelu. Stavila sam dovoljno crvene boje da dobijem lijepu crvenu nijansu. Kako je krema bila gorka! To se nije moglom jesti, kremu sam morala baciti. Svugdje čujem da su Americolor boje fantastične, moje iskustvo nije bilo nitimalo pozitivno, više se ne usudim upotrijebiti tu boju.
  Meni niej normalno da krema bude tako gorka.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moram priznati da nisam nikad miješala boje u gelu u kremu pa ni ne bih znala kakvog je to sve skupa okusa, no istina je to što pišete da su intenzivne boje malko gorke, posebno one Americolor super boje (crna i crvena), čak se i u ticino smjesi osjeti okus boje, iako ne tako intenzivno kao u kremi, očito. Možda da probate Wiltonove gel boje? One nisu tako intenzivne, a onda vjerojatno ni tako gorke.

   Izbriši
 5. E, ovak nešto sam mislila IPu napraviti, samo gore medvjedića, imam šablonu, samo bi mu gore oči i usta stavila :)

  baš sam nestrpljiva, jedva čekam da probam :)

  OdgovoriIzbriši
 6. Ticino na torti premazujem votkom ili rakijom da bio bio sjajan. Postoji li nešto bezalkoholno čime bi se ticino mogao namazati da bude sjajan?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Već sam pisala da je otopina šećera u vodi zamjena za vodku, samo se teže premazuje... a alkohol ionako sušenjem isparuje, neće na površini torte biti alkohola kod posluživanja.

   Izbriši

dragi čitatelji, ovdje možete komentirati moje uratke i podijeliti sa mnom vaša mišljenja, prijedloge i kritike...